Uanset om du er gør-det-selv-typen, der roder med f.eks. vinkelsliber eller stærke kemikalier i fritiden eller om du professionelt f.eks. skal arbejde med industrilakering, så har du stor risiko for at få bl.a. splinter og støv i øjnene. Når du arbejder under sådanne vilkår, er det vigtigt, at du skåner dine øjne med beskyttelsesbriller eller øjenværn, så du ikke får problemer med øjnene og i værste tilfælde endda mister dit syn.

Vi anbefaler derfor at bruge sikkerhedsbriller lige så snart, der bare er den mindst risiko for at få noget i øjnene. Heldigvis er det også et krav på de fleste arbejdspladser, hvor man bl.a. er udsat for at få støv fra skæring og slibning i øjnene eller hvor man maler med malepistol eller arbejder med skadelige kemikalier. Hvis man dog også i sin fritid beskæftiger sig med bl.a. slibning eller arbejder med kemikalier, er det også en god idé altid at have et par beskyttelsesbriller liggende. Men hvilke slags beskyttelsesbriller skal du så bruge? Vi har her taget et kig på de forskellige sikkerhedsbriller, så du kan finde ud af, hvilke briller, der passer bedst til dine behov.

Slibebriller

Slibebriller ser ud som almindelige briller, og de kan også have beskyttelse i siden for at værne mod flyvende partikler. Det er de ideelle briller, hvis man f.eks. skærer fliser, skærer huller i mure eller sliber f.eks. vægge eller gulve. Slibebriller fås også til brillebrugere, og de kan således konstrueres således, at man kan bruge dem udenover sine almindelige briller.

Sikkerhedsbriller med styrke

Hvis man ikke ønsker bøvlet med at skulle have to par briller på, så kan man også få sikkerhedsbriller med styrke. På den måde kan man nøjes med et enkelt par briller, som beskytter øjnene samtidig med at man ikke skal gå på kompromis med sit syn. Man kan så altid tydeligt se, hvad man arbejder med.

Helbriller

Helbriller er lukkede briller, som både beskytter øjnene og huden rundt om øjnene komplet. De er ideelle, hvis man er udsat for en del partikler, støv og væske, der flyver rundt i luften rundt omkring én, når man arbejder. De er også ideelle, hvis man gerne vil sikre sig nytårsaften. De beskytter nemlig øjnene mod alle slags gnister.

UV-briller

Hvis man skal arbejde udenfor i solskin, så kan det godt være generende for øjnene med et par almindelige sikkerhedsbriller. Det er her sikkerhedsbriller med UV-beskyttelse kommer ind i billedet. De gør det muligt for dig at arbejde udenfor i solskin uden at blive generet af solen.

Besvar