De mange chauffører, som hver dag bringer vare rundt på tværs af de danske vejnet, er en vigtig del af det varekredsløb, som danner forudsætning for vores industri.

Hver eneste morgen, middag og aften starter dedikerede lastbilchauffører deres vogne og sørger for, der ankommer varer til erhvervsdrivende, så også de kan passe deres butikker og yde salg og service.

Forudsætningen for at kunne udfylde rollen som lastbilchauffør er naturligvis et lastbil kørekort. Måske du allerede har erfaring fra transport- og logistikbranchen, og i så fald, vil du med et lastbil kørekort styrke din erhvervsfaglige profil og få mulighed for at søge en helt ny type job.

Hvordan får jeg kørekortet?

Hvis du ønsker at tage et lastbil kørekort, kan du tilmelde dig et AMU kursus, hvor du blandt andet kan få bevis på, at du har taget et specifikt kursus inden for ’Godstransport med lastbil’ eller ’Kørsel med vogntog, kategori C/E’.

Begge kurserne hører til de såkaldte Garantikursus, hvilket er et udtryk for, at skolen garanterer, at kurset gennemføres på anførte dato og sted, hvis man som deltager er tilmeldt rettidigt.

Er du interesseret i en karriere inden for lastbilkørsel, kan du desuden opkvalificere dig ved at tage en række øvrige kurser. Det kan f.eks. være inden for ’ Brug af diagramark og kontrolapparat’, ’Køre- og hviletidsregler’ samt ’ Lastsikring og stuvning af gods’.

Disse kurser er særligt relevante i en tid, hvor man f.eks. skal overholde køre- og hviletidsregler for godstransport/personbefordring og samtidig være i stand til at planlægge sine transportopgaver.

Hvad kan du bruge det til?

Med et lastbil kørekort styrker du dine karrieremuligheder inden for transportbranchen, hvilket kan være et vigtigt skridt for at ”køre dit drømmejob i garagen”.

Er dit drømmejob en position, hvor du er selvstændig vognmand, er kurset ligeledes yderst relevant. Hertil kan du vælge t supplere med øvrige relevante kurser.

F.eks. ønsker mange selvstændige, med personale under sig, at lære mere om arbejdsmiljø, sikkerhed, motivation, konflikthåndtering og meget andet.

I sådanne tilfælde har du mulighed for at kontakte en konsulent hos f.eks. AMU SYD, hvormed du kan få rådgivning og sammensætte et uddannelsesforløb, der hjælper dig med at realisere dine drømme.

Besvar