Skal du bruge en lastbilkran til din næste opgave?

Har du en løfteopgave lige om hjørnet? Måske du skal have løftet et træhus ind til børnene i haven, måske I selv skal have monteret en pavillon? Det kan være, at en lastbilkran er helt den rigtig maskine til opgaven! Hvorfor? Læs med her, og bliv klogere på lastbilkraner!

To-i-én

En lastbilkran har sit navn, fordi den både udgør et transportmiddel og et løfteudstyr på én gang. Det er smart, fordi det betyder, at kranen ikke behøver at blive fragtet til dig på en anden lastbil – hvilket nok ville blive dyrere.

Det betyder også, at din kranudbyder ikke behøves at bruge tid på at montere kranen på en lastbil – den sidder der jo allerede! Kranudbydere med lastbilkraner har derfor mulighed for at komme hurtigt afsted og hen til kunden! Der er intet pakkearbejde!

Den er kompakt og fleksibel

Lastbilkranen er desuden anerkendt for sin enorme fleksibilitet og kompakthed. Selvom lastbilkranen er en stor maskine, så kan den tilgå meget skånsomme opgave, som fx hejsning og montage af glas og tagsten.

Hvis din løfteopgave er meget stor, kan det også lade sig gøre at leje to lastbilkraner, som laver et sammenløft. Det er oftest opgaver, der handler om at flytte store maskine, og som derfor kræver kræfterne fra to lastbilkraner. Det er dog sjældent, at det er i de private hjem, man har brug for at få udført sådan et slags arbejde.

Den kan (næsten) skræddersyes til dit behov

De fleste virksomheder, der tilbyder at udleje lastbilkraner vil også have mulighed for at tilbyde dig leje af ekstraudstyr, så maskinen kan tilpasses opgaven.

Det kan fx være, at du skal bruge en krog for ordentlige få fast i den genstand, der skal flyttes. Det kan også være ekstraudstyr i form af beslag, som skal beskytte det, der skal flyttes.

Uanset hvad du har, der skal flyttes, så kan det være en god idé at kontakte en kranudbyder og høre, hvordan de vurderer opgaven. Det er trods alt et farligt arbejde, der udføres med en kran, så det er godt at have professionel rådgivning med i beslutningsprocessen.

Besvar