Der er ingen tvivl om at corona, er den ting der fylder mest i de fleste danskeres bevidsthed for tiden. På ganske kort tid har den vandt op og ned på mange millioner menneskers liv verden over. Nogen har mistet deres virksomheder, andre har mistet deres arbejde, men der også er dem der har mistet meget mere – nogen de har kær. Det er en situation, som vi aldrig har stået i før, og der er mange ubekendte omkring det. Ikke mindst når det kommer til økonomien for virksomheder såvel som for helt almindelige borgere.

I skrivende stund er der lidt over 8500 der er, eller har været smittet med Covid-19, ud af mere end 150.000 der er testet. Heldigvis er der “kun” 427, der er døde af virussen. Det siger naturligvis noget om, at langt de fleste kommer sig ovenpå sygdommen. Det er primært blandt ældre og svage mennesker, at man finder en høj dødelighed. Alligevel vil det for det fleste være en meget ubehagelig oplevelse at være smittet.

Som udgangspunkt er en virussygdom ikke noget, der går ind under en arbejdsskade, men der ikke meget, der er som det plejer i øjeblikket. Det betyder også, at en smitte med corona virus kan gå ind under dette. Følgende uddrag er taget fra Advokatfirmaet Grotkjær Elmstrøm: “hvis det kan sandsynliggøres, at en person har været udsat for en konkret smitte eller særlig risiko for smitte, i forbindelse med sit arbejde. Som eksempel kan nævnes sundhedspersonale.” 

Det er dog ikke nok, at man har mistanke om det, og har symptomerne, det skal være bevist ved en test. Det vides heller ikke i hvilke størrelsesordener, at eventuelle arbejdsskadeerstatninger vil beløbe sig til.. Skulle man blive smittet, og er sandsynligheden for at det er sket i forbindelse med ens arbejde, kan det være en god ide at kontakte en erstatningsadvokat.

Besvar