Der findes mange forskellige slags minigravere i Danmark. Med det store udbud kommer det helt naturligt et tvivlsspørgsmål: Hvilken type minigraver skal man vælge? Vi forsøger her at guide dig.

Når du skal investere i en ny minigraver, er prisen ofte en god indikator for, om du er ved at erhverve en maskine fra en billig, normal eller eksklusiv produktionslinje.

Ofte vil maskinerne dog være i stand til at udføre den samme type arbejde, men der kan være forskelle på den forventede levetid samt ikke mindst komfort, styreegenskaber, tilbehør etc.

Når du som virksomhed køber nye maskiner, har du desuden ofte et budget at navigere ud fra. Det dikterer, om du skal ud og investere i en ny state of the art maskine, en billigere løsning eller måske en god brugt minigraver med gode egenskaber og mange år tilbage i motoren.

Afklar dine behov

Når den nye maskine skal udpeges, skal den naturligvis matche de opgaver, den skal løse. Altså skal den passe til dine behov.

Her bør du stille følgende spørgsmål:

Kraften – hvor stærk er maskinen og kan løftearmen klare at flytte de mængder, du har brug for?

Fleksibiliteten – kan maskinen let læsses og transporteres – og er maskinen i sig selv fleksibel, når den skal køre og navigere på byggepladsen?

Gravedybden – kommer armen langt nok ned til at grave den type huller, der er brug for?

Komfort – er der tale om en god maskine, som både har siddekomfort ti flere timers uafbrudt arbejde og samtidig ikke har et højt decibelniveau i førerhuset?

Service – hvad er dine muligheder for service og reparation? Er reservedelenes pris fair?

Videresalgspris – hvis du senere vil sælge maskinen, kan du så få en ordentlig pris?

Glem ikke udstyret!

Forskellige opgaver kræver forskelligt udstyr. Her er det vigtigt, du kan udstyre din nye minigraver med de redskaber, som er essentielle for effektiv opgaveløsning.

Har du brug for særlige skovle til minigraveren, skal du kunne montere kæder eller er der behov for en opriver eller slagleklipper?

Sørg for at det er let at både anskaffe og udskifte de forskellige dele.

 

Besvar