Industrialisering af landbruget

Nok er landbruget et gammel erhverv, men det betyder ikke, at det behøves at sidde fast i gamle arbejdsprocesser!

Industrialisering kom til Danmark i 1800-tallet, hvor det overtog størstedelen af det danske erhverv fra landbruget. Siden da, har det kun været et spørgsmål om tid, før industrialiseringen skulle optimere de primære erhverv!

Nu handler det altså om ikke at være for konservativ og holde fast i traditionelle arbejdsgange. For hvis du gør, så snyder du ikke andre end dig selv. Du bliver blot overhalet på markedet, hvis du ikke lader dig benytte af de brugbare innovationer!

Vi befinder os i guldalderen af teknologiske innovationer, og de findes også til landbruget!

Smart teknologi – smart landbrug

 

Lige nu hitter især droner og satellitter hos moderne landmænd. Droner og satellitter kan sættes op med specielle kameraer, som er bygget til at opfange refleksioner fra afgrøden, når de fotograferer marker.

Med disse fotografier kan man udføre en meget værdifuld analyse, som fortæller en, hvad ens mark har brug for, eller hvad den måske har for meget af.

Med denne smarte teknologi, er man sikret et smartere landbrug – eller et præcisionslandbrug, som det kaldes. Og man kan i den grad sige, at det lever op til sit navn! Optimeringen handler nemlig i stor stil om at præcisere ens viden, og hvordan man bruger den.

Med et præcisionslandbrug er du nemlig sikret data og viden, som du ikke ville kunne skaffe uden teknologi! Du ved derfor præcist, hvordan du mest hensigtsmæssigt skal behandle dine marker, for at få det fulde udbytte!

 

Gør dine redskaber smartere!

 

Alt den information satellitterne og dronerne indsamler om dit landbrug kan overføres til dine landbrugsmaskiners GPS, så du har nem adgang til informationerne, mens du udfører dit arbejde! Du kan endda indstille maskinen til selv at køre hen, hvor dine afgrøder fx mangler gødning, så du er sikker på, at de tages godt hånd om!

Derudover kan du også selv indsamle information, mens du kører rundt på din mejetærsker. Med en fusion af mejetærsker og smart teknologi kan man nemlig udregne, hvor meget korn man høster på et bestemt, forudbestemt GPS-kordinat. Det giver et fornuftigt og præcist overblik over det arbejde, du laver, så du kan lave det endnu bedre og mere effektivt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Besvar